Pak jouw korting op Joods Historisch Museum

Wat is Joods Historisch Museum?

Het Joods Historisch Museum in Amsterdam is een museum dat de geschiedenis van de Joodse cultuur in Nederland en de wereld in kaart brengt. Het museum bevat tentoonstellingen, educatieve programma's en een bibliotheek met informatie over de Joodse geschiedenis.

Joods Historisch Museum Amsterdam

Het Joods Historisch Museum in Amsterdam is een Nederlands museum dat zich geheel heeft toegelegd op de verschillende kanten van het jodendom. Zo komt men in het museum alles tegen over de Joodse cultuur, religie en geschiedenis. Vooral centraal in het museum zijn de Joodse belevenissen en ervaringen die in Nederland en haar voormalige koloniën. In het museum vindt men ruim dertienduizend kunstvoorwerpen, verschillende objecten. Een deel van deze collectie is geleend van andere nationale en internationale musea. Bovendien biedt het Joods Histortisch Museum niet alleen veel plezier met het bekijken
van allerlei historische voorwerpen, maar kan men ook gebruiken maken van verschillende arrangementen zoals rondleidingen. Ook wordt de ruimte in het museum verhuurd en is er een souvenirswinkel in het pand.

Handige informatie


Locatie

Nieuwe Amstelstraat 1
1011PL Amsterdam
Nederland

Contact

+31 (0)20-5310310

Openingstijden

Bekijk de website van Joods Historisch Museum voor de actuele openingstijden.