Pak jouw korting op Verkeerspark Assen

Wat is Verkeerspark Assen?

Verkeerspark Assen is een educatief verkeerspark waar kinderen op een veilige manier kunnen leren over verkeer. Er zijn verschillende verkeerssituaties waar kinderen mee kunnen oefenen, zoals fietsen, scooteren, autorijden en kruispunten. Kinderen leren hier op een leuke manier verkeersregels en verkeersveiligheid.

Verkeerspark Assen

Het Verkeerspark in Assen is permanent gesloten, maar krijgt een vervolg in Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha! Bekijk hier de acties van Duinen Zathe.

In de Drentse hoofdstad Assen ligt het Verkeerspark Assen gevestigd. Voorheen was dit park ook wel bekend als de Gouverneurstuin. Verkeerspark Assen is een attractiepark met het verkeer als thema. Het park is gelegen naast het circuit van Drenthe. In het attractiepark kunnen kinderen rijden in (trap)auto'€™s, helikopters, bootjes, een jeep en een bus. Verder is er een monorail, een juniorkartbaan en een quadbaan aanwezig in het park. Kinderen kunnen in het park een rijbewijs kopen. Hiermee kunnen ze meedoen met een praktijk en theorie-examen. Meestal word het examen afgenomen door een examinator en een hulp of hoofdagent. Voor de trapauto’s is er een parcours van ruim een kilometer lang aanwezig in het park. Af en toen rijd er een politieauto rond. Ook is er een ambulance die kinderen zelf besturen. De kinderen moeten tijdens het rijden goed oppassen want ze worden bij de verkeerstoren in de gaten gehouden en eventueel gewezen op hun fouten. Het attractiepark is in 2005 uitgeroepen to populairste schoolreisbestemming van Drenthe en Groningen.

Handige informatie


Locatie

De Haar 1-1A
9405TE Assen
Nederland

Openingstijden

Bekijk de website van Verkeerspark Assen voor de actuele openingstijden.